Een vrije dag: Botanische Tuinen en World of Birds
Door: Barbara
Blijf op de hoogte en volg Barbara
11 Oktober 2011 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Dinsdag 11 oktober 2011
Vandaag hebben we een dag voor onszelf te besteden en met Marijke en Coby ga ik naar de Kirstenbosch Botanische Tuinen en naar World of Birds. We hadden gisteren tijdens het eten ontdekt dat we dezelfde plannen hadden en besloten om samen te gaan.
Eerst hebben we tegenover het hotel ontbeten (met uitzicht op de Tafelberg met daaroverheen een kleed van wolken, dit is denk ik wat ze met tafelkleed bedoelen), die van de berg af lijken te lopen, en daarna zijn we naar de bushalte gelopen voor de Hop on Hop Off bus, de blauwe route! We zaten bovenin, je krijgt oortjes waarmee je allerlei interessante informatie kunt beluisteren (volgens de meneer van de bus in Zoeloe, maar het leek verdacht veel op Nederlands. Of we moeten alle drie ineens een enorme talenknobbel ontwikkeld hebben). Enorm winderig en best fris, maar erg leuk, een aanrader!
Bij de Botanische Tuinen zijn we als eerste uitgestapt. Het zijn erg mooie tuinen, met inheemse planten en bloemen te bewonderen. Ook hebben we met z'n drieën nog een kolibrie achtervolgd, maar ik heb 'em helaas (weer) niet kunnen fotograferen, die beesten zijn enorm snel.
Hierna zijn we weer in de bus gesprongen en naar World of Birds gegaan. Hier worden allerlei soorten vogels en ook andere dieren opgevangen en die kun je bezoeken. Onder andere veel papegaaiachtigen, veel ervan zijn (redelijk) tam en kunnen ook praten en naar je fluiten. Natuurlijk weer gefilmd en gefotografeerd en de foto's ook laten zien aan de vogels zelf (parkieten en papegaaien)! Dat vinden ze dus erg interessant. Sommigen zelfs zo interessant dat, als ik het aan een andere vogel laat zien, ze er met hun kop tussen schuiven om ook te kunnen kijken! Geen idee trouwens of ze de foto ook zien, of dat ze het fototoestel of de aandacht gewoon interessant vinden. Verder hebben we nog kleine aapjes gezien, veel uilen (foto's, ze zitten los in hun volières, waar je doorheen kunt lopen), van dichtbij, roofvogels, eekhoorns en een stokstaartje dat een vosje aan het kroelen was etc. etc. Om 5 uur ging het park sluiten en toen moesten we dus ook weg. Helaas viel Marijke bij haar laatste stap in het park en bezeerde haar schouder erg. Effe bij moeten komen, peukie gerookt, maar de schouder bleef toch nogal zeer doen. Ik heb eerst nog een donatie aan het park gedaan, ze hebben blijkbaar weinig inkomsten en komen geld tekort, hopelijk helpt het.
Met de bus zijn we daarna weer naar het Waterfront gereden, een mooie route langs de kust. Daar aangekomen even langs de winkels, voor een boodschapje, en even langs een apotheek voor iets voor Marijke. Toen een taxi genomen (twee keer me het lazerus geschrokken omdat ik dacht dat we een aanrijding hadden, maar het viel mee) en nu zit ik in het Internetcafé, terwijl Marijke en Coby naar de dokter zijn. Hopelijk valt het mee, we moeten nog een week of drie kramperen!
Goed, dit was het voorlopig, de komende tijd komen we geen internetgelegenheden tegen, volgens mij pas weer in Swakopmund (zie de route in het eerste verslag). Dan heb ik een hoop te schrijven denk ik. O, en geen foto's, hopelijk later, maar waarschijnlijk als ik thuis ben pas (ik heb er al genoeg). Ik ga nu naar het hotel, me batterijen opladen, tot over een tijdje weer!!
11 Oktober 2011 - 19:49
Marjo En Ton:
Hoi Barbara,
Je heb weer je best gedaan met het tikken van je verslagen. Je heb al weer heel wat gezien en meegemaakt. Zoals wij lezen heb je het prima naar je zin. Heel veel plezier en wij kijken weer uit naar je volgende verslag. En naar je foto´s!! -
11 Oktober 2011 - 19:50
Karin:
Nogmaals veel plezier, meid! Namibie is ook prachtig. Apfelstrudel in Swakopmund.. -
12 Oktober 2011 - 03:21
Maritere:
Hoop dat ´t goed kot met die Marijke.
13 Oktober 2011 - 07:17
Petra:
Hoi Barbie, klinkt erg leuk, ik zou de tafelberg met een kleed van wolken ook graag willen zien. Dus hopelijk heb je mooie foto's gemaakt :) -
13 Oktober 2011 - 20:21
Daniëlle:
He Barbie, leuk om je reisverslagen te lezen! Je vermaakt je prima zo te lezen. Geniet er lekker van. -
16 Oktober 2011 - 00:33
Annemiek :
Hallo Barbara, ik kreeg deze link doorgestuurd van Tom en ik heb alles met belangstelling gelezen.
Wat een geweldige reis zal dit weer voor je zijn! Geniet er maar van!!
Ik verblijf op dit moment op Bali waar afgelopen donderdag een aardbeving was, doodeng was dat,maar gelukkig is alles nu weer rustig en kan verder gaan met genieten.......Michel komt op 8 november en blijft dan ook 3 weken hier, samen vliegen we dan terug naar Nederland.
Ik wens jou daar een heel fijne 40e verjaardag en maak er maar een mooie dag van !!
Heel veel plezier nog en een goede reis!
Groetjes, Annemiek -
17 Oktober 2011 - 08:12
Jam En Hillie.:
We zien het weer helemaal voor ons. we genieten helemaal mee.
Mooi daar he?
Wens Marijke beterschap. -
30 Oktober 2011 - 08:02
Oom En Tante In Ulv:
Hallo Barbara,
Zo te zien heb je óf geen internet óf geen animo meer want de laatste brief is van 10 dagen geleden. Hierbij nog een verlate gelukwens met je 40e, maar daarom niewt minder gemeend. Vandaag pakken en een afscheids'borrel' met de groep en morgen weer naar het noorden. Wij wensen je een fijne vlucht en een behouden thuiskomst.
Ome Joof en Tante Joke